fotók

2021.10.28. 11:30

Percek alatt semmisült meg egy kaposszerdahelyi család otthona

Percek alatt semmisült meg a Bogdán család otthona Kaposszerdahelyen. Egy felrobbant gázpalack következtében gyakorlatilag eltűnt a tető a házuk fölül, még a fala is kidőlt. A házaspár és fia megsegítése érdekében összefogott a falu, folyamatosan érkeznek hozzájuk az adományok.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Tizenegy óra körül füstre lettek figyelmesek a környéken dolgozó aszfaltozó cég dolgozói kedden, nem sokkal később pedig egy robbanást is hallottak. Éppen az egyik helyi ültetvényén szedte az almát a Bogdán házaspár, mikor kapták a telefont, hogy leégett az otthonuk.

– Azonnal rohantunk a házhoz és megdöbbenten láttuk, hogy eltűnt a tető, kidőlt az egyik fal és mindenünk odalett – mesélte Bogdán Ferenc. Úgy tudják, valószínűleg elektromos zárlat keletkezett és emiatt felrobbant a szinte teljesen tele lévő gázpalack.

Tíz éve laktak a présházból kialakított ingatlanban.

– Pillanatok alatt vesztettünk el mindent, a régi családi képek, az okiratok, a kredencben tartott kis tartalék pénzünk. Ez az összes ruhánk, ami rajtunk van – mutatott magára fájdalommal az arcán Bogdán Ferencné.

– Ketten támogattak, úgy jöttem le megnézni a házat, nem emlékszem az útra és mikor megláttam, zokogtam – mesélte keserűen tűnődve Rozália. Elpityeredve megjegyezte: mindent sajnál, ami odaveszett, de az egyetlen szerencséjük az volt, hogy senki sem volt a házban, mikor a robbanás történt. Hozzátette: álmába sem gondolta, hogy mekkora baj éri őket.

– Újra kell építenünk az életünket, 64 évesen már nehezebb, de nem adjuk fel. Sosem gondoltam, hogy nekem, egy kaposszerdahelyi cigány embernek ennyi helyi és környékbeli nyújt segítséget, nem tudok elég hálás lenni nekik – mondta el a családfő, miközben megsimogatta Maja tacskóját. A kutya ugyancsak költözik velük és két macskájuk is. Bogdán Ferenc előnyugdíjat kap, korábban dolgozott pékként, sofőrként a Volánnál, fuvarozott a cseri sörpalackozónak is. Felesége pedig közmunkás a településen. Fiuk egy tetőfedő vállalatnál dolgozik. Kedden már lányuknál aludtak. – Kicsit szűkösen vagyunk, de a szüleim addig maradnak, amíg akarnak, az önkormányzatnak köszönhetően hamarosan megoldódik a szüleim lakhatása – mondta el már nyugodtabban Bogdán Leila, a bajba jutott család lánya.

Összefogott a falu

Prépost László polgármester kedden fél egykor értesült arról, hogy a Bogdán család otthonában robbanás történt.

– Szerencsére nem voltak otthon, minden megsemmisült és ezért egy tizenegy éve lakatlan önkormányzati tulajdonú házat ajánlottuk fel, hogy legyen hol lakniuk – mondta el a polgármester. A hétvégén kifestik a szobákat és pár napon belül be is költözhet a család. Megjegyezte: a közösségi oldalon kértek segítséget, hogy az üres házat be tudják rendezni.

– Nagy örömmel tölt el, hogy mennyi jószívű ember van a községünkben; tűzifát, bútorokat, edényeket, háztartási gépeket, ruhákat hoztak, sőt egy helybéli egy kályhát is felajánlott számukra, így a fűtés is megoldódik – emelte ki Prépost László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában