csempészet

2021.10.01. 09:41

Törököt fogtak az M7-esen a határvadászok

Migránst szállított autójával az M7-es autópályán egy török sofőr.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság balatonvilágosi autópálya alosztályának munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának információja alapján pénteken éjszaka 2 óra 55 perckor az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Balatonszabadi térségében ellenőriztek egy bolgár rendszámú kocsit.

A török sofőrön kívül az autóban hét külföldi utazott, és az igazoltatáskor kiderült, hogy közülük két magát török állampolgárnak valló férfi sem személyazonosságát, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni. A járőrök a járművezetőt, valamint a két utast elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatták őket. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában