afgán utasok

2021.11.04. 11:35

Cseh és bolgár embercsempészt fogtak a somogyi rendőrök Baján

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársait is Bács-Kiskunba vezényelték, hogy besegítsenek a szerb-magyar határon. A somogyi járőrök szolgálat közben vettek észre egy gyanús kocsit, és ellenőrizték Baja térségében.

K.G.

Egy rendőrautó áll a megrongált határzárnál Röszke térségében 2016. február 9-én. Ezen a napon 24, magát pakisztáni, indiai és nepáli állampolgárnak valló férfit fogtak el egy csoportban, miután a határzárat megrongálva illegálisan magyar területre léptek

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az autót egy cseh férfi vezette. A személygépkocsiban a sofőrön kívül egy bolgár nő és további három külföldi tartózkodott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A 36 éves sofőr és 40 éves társa a migránsoknak segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, így elfogták és előállították őket. Ellenük a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe veszik, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A határsértőket is meghallgatták, majd a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában