vonatbaleset

2021.11.24. 16:22

Durván szétroncsolta a tehervonat a traktort Kutasnál

Órákra megbénult a Szabás és Kutas között a közúti és az áthaladó vasúti közlekedés, miután szerdán délelőtt 11 órakor egy pótkocsis traktor és egy tehervonat ütközött össze egy vasúti átjáróban Kutason.

K.G.

Egy közelben lakó férfi szemtanúja volt a történteknek.

– Rendben lezárult a csapórúd, működött a sorompó – idézte fel a történteket. – Hallottuk, hogy egy pályamunkásra rádudált a közeledő szerelvény. Közben a feleségemmel azt vártuk, hogy integessünk a mozdonyvezetőnek, hátha ismerős. Egyszer csak egy óriási csattanás, a nejem nagyon megijedt. A traktoros átszakította a sorompót, valószínűleg nem vette észre, talán a nap vakította el.

A mozdonyvezetőnek szinte vészfékezni sem maradt ideje, mert 20 méterre lehetett az átkelőtől, amikor csak azt látta, hogy repül a félsorompó. A trágyát szállító traktor a vezető szerencséjére homlokrakodóval volt ellátva, így a jármű elejét tépte le a mozdony, és mintegy száz méterre magával sodorta. Az ütközés ereje teljesen összeroncsolta a traktort, amelyből félig kilógva találták a sofőrt. A fejsérülést szenvedett belegi férfi elvesztette az eszméletét, majd magához tért. Mentőhelikopterre sem volt szükség, a sérültet mentőautó szállította kórházba, miközben a kollégái is a helyszínre érkeztek. A veszteglő szerelvény és a traktor roncsa elzárták a vasúti átkelőt. A Nagyatádról érkező busz sem tudott továbbmenni, az utasok telefonálgattak. A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére visszafordították az érkező autósokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában