jogsi nélkül

2021.11.14. 13:00

Ittasan és jogosítvány nélkül kapták el

Ittas sofőrt fogtak a barcsi rendőrök, de még az is kiderült róla, hogy jogosítványa sincsen.

sonline

Balassagyarmat, 2017. január 24. Egy rendõr autóvezetõt szondáztat Balassagyarmaton 2017. január 24-én. A Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság az úgynevezett finn módszerrel szûri az ittas vezetõket. Az ellenõrzés során az összes autót megállítják, és minden vezetõnek meg kell fújnia a szondát. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A körzeti megbízottak szombat reggel Barcson ellenőriztek egy gépkocsivezetőt. A kontroll során előkerült az alkoholszonda is, amely pozitív értéket jelzett.

S, ha ez nem lett volna elég a sofőr igazoltatása során kiderült: nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a járművezetéstől. A rendőrök az 59 éves helyi férfit előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol az ittas járművezetés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki részére, a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja miatt pedig büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában