csaló

2021.11.24. 08:46

Kézfertőtlenítővel üzérkedett az interneten

Tárgyalás nélkül fogházra ítélt az ügyészség egy férfit, aki olyan fertőtlenítőszerekkel próbált az interneten üzletelni, amelyekkel nem is rendelkezett.

Sonline

Stylish bearded man in shirt and glasses pointing away with amazement while showing new offer on yellow background

Fotó: Shutterstock

A vádirat lényege szerint egy 26 éves budapesti férfi miután tavaly márciusban megszűnt a munkaviszonya, kitalálta: hasznot húz a pandémiából. Ezért a fertőtlenítőszerek iránt megnövekedett keresletet használta ki, különböző álprofilokon kézfertőtlenítőket kezdett árulni az interneten.

Negyvenhárom gyanútlan érdeklődőnek ígért a terhelt kézfertőtlenítőszert, ám hiába utalták előre a kialkudott árat, nem érkezett meg a csomag. A vádlott ezzel a módszerrel 400 ezer forintot szedett be a vevőktől, majd elérhetetlenné vált a közösségi hálón. A pénzt persze elköltötte, megélhetésére fordította.

A nyomozó hatóság rövid idő alatt azonosította az álneveken hirdető férfit, aki még 2020 áprilisában önként kártalanította a becsapott vásárlókat.

Az ügyészség tárgyalás mellőzésével felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában