hétvégi beavatkozások

2021.11.08. 13:30

Lángolt a stég a Desedán, hármas karambol történt Ságvárnál

Tizennégy alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hétvégén. Összességében öt tűznél és hat műszaki mentésnél volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A megyei műveletirányítási központba az elmúlt napokban három téves jelzés érkezett.

Sonline

Pénteken egy húsz méter magas fenyőfa gyökérzete lazult meg Simonfán, az Ady Endre utcában. A fa veszélyt jelentett a környező épületekre, gyalogos- és járműforgalomra egyaránt. A kaposvári hivatásos tűzoltók létraszerről, motorfűrésszel eltávolították a fát.

Egy körülbelül negyven négyzetméteres, lakatlan épület egyik helyisége és tetőszerkezete égett péntek este Szenyéren, a Simon utcában. A marcali hivatásos és a böhönyei önkormányzati tűzoltók oltották el a tüzet.

Nem sokkal később Ságváron, a Szőlőhegyen is égett egy negyven négyzetméter alapterületű, vályogfalazatú ingatlan. A tűzesethez riasztott siófoki hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd átvizsgálták az egész épületet, de további izzó gócokat már nem találtak. A tűzesetben egy lakó könnyebben megsérült, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Szombaton három gépkocsi ütközött össze a 65-ös főút 78-as kilométerszelvényénél, Ságvár térségében. A siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést. A járművekben összesen tízen utaztak, közülük egy utas könnyebben megsérült.

Szombaton, az esti órákban egy stég égett körülbelül húsz négyzetméteren a Deseda tónál. A kaposvári hivatásos tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat. Az egységek egy nőt kimentettek a vízből és átadtak a mentőszolgálat munkatársainak.

Fotó: Marcali HTP, Kaposvár HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában