csalássorozat

2021.11.26. 07:33

Milliókkal rövidítette meg ismerőseit a siófoki csaló

A Siófoki Járási Ügyészség több rendbeli csalás, illetve közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy több mint 15 millió forintot csalt ki áldozataitól. 

Sonline

A 43 éves vádlott – akit a bíróság korábban hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt már felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt – 2017 januárjától kezdődően anyagi nehézségekkel küzdött.

Problémáinak megoldása érdekében a férf több ismerősét is felkereste, és tőlük különböző hamis indokokra, így például nem létező beruházásokra vagy hatósági eljárásokra hivatkozva 150 ezer forinttól 6 millió forintig terjedő összegeket kért kölcsön, tartozásait azonban sosem egyenlítette ki.

Az általa előadottakat a férfi több esetben hamisított bankszámlakivonattal, egy alkalommal pedig egy hamis bírósági ítélettel igyekezett hihetővé tenni. A vádlott ilyen módon 2020 elejéig kilenc sértettnek összesen 15.857.000 forint kárt okozott.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal rendelje el a vádlott korábbi, felfüggesztett büntetésének végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában