társasházak napja

2021.11.24. 15:11

Ötleteket adnak, hogyan ne gyújtsuk fel a társasházat

Társasházak napja elnevezéssel a katasztrófavédelem az idén is meghirdette országos online rendezvénysorozatát.

Harsányi Miklós

A három napos program szerdán kezdődött, péntekig tart, a tűzmegelőzési szakemberek Kaposváron, Marcaliban, Siófokon és Barcson is várják az épületekben élők és üzemeltetők kérdéseit.

– A rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy az érintettek részletesen megismerjék a tűzmegelőzési szabályokat – hangsúlyozta szerdai sajtótájékoztatóján Óvári Timót, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. – A program fő célja a biztonság további erősítése.

Gulyás László ezredes közölte: a lakókat és a közös képviselőket szerdától péntekig várják, az érdeklődők e-mailben vagy telefonon is feltehetik kérdéseiket. Csaknem 10 éve minden esztendőben megszervezik a szakmai programot, s az eddigi tapasztalatok szerint Somogyban számos társasház lakója élt a felkínált lehetőséggel. Suskovics Evelin főhadnagy kiemelte: az érdeklődők többek közt arra kapnak választ, hogy az épületben miként lehet biztonsági rácsot létesíteni, a kémények és gázkészülékek felülvizsgálatára milyen szabályok vonatkoznak, s szó esik a tűzvédelmi házirend készítéséről is.

Elhangzott: a folyosókon, közlekedőkön a tárolással kapcsolatos tudnivalókat is megismerhetik az érdeklődők. Fontos tudnivaló: éghető anyagot nem szabad elhelyezni. Növényeket lehet, amennyiben nem szűkítik le a kiürítési útvonalat. Minden, a lakókat érintő szabályról pontos információt nyújtanak a somogyi katasztrófavédelem munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában