figyelemfelhívás

2021.11.24. 15:15

Szerdahelyen előzték meg a bűnt a helyiekkel együtt

A rendőrség bűn- és balesetmegelőzési napot tartott kedden a mikrotérségi központban. A helybeliek nemcsak a mindennapokban jól hasznosítható tanácsokat hallhattak, hanem a közelgő ünnepi internetes vásárlás kapcsán is felhívták figyelmüket a veszélyekre.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Senki ne adja meg bankkártyája, illetve a hitelkártya PIN-kódját valamint az online banki jelszavát – hangzott el a tanácskozáson. A csalók számos módszerrel próbálják átverni a gyanútlan embereket, s épp ezért tanácsos résen lenni.

Prépost László polgármester azt mondta: a rendőrökkel együttműködve segíteni szeretnének a helybelieknek. A Kaposvár környéki településeken élők helyi identitásának erősítése projekt keretében rendezték meg a találkozót, ahol az őszi, téli közlekedésbiztonsági tudnivalókról is szó esett. – Nem elég, hogy a járművek megfelelő műszaki állapotban legyenek, hanem a sebességhatárokat is be kell tartani – mondta Horváth István tanyagondnok, aki hasznosnak ítélte a keddi szakmai programot.

Változatos módszerekkel csalnák ki a pénzünket

– Egyre többen vásárolnak interneten, s a program összeállításakor rájuk is gondoltunk – közölte Prépost László. – Minden téren nagy jelentősége van a megelőzésnek, az előadók erre kívánták ráirányítani a figyelmet.

Tormási Adrienn is részt vett a szakmai napon, s azt mondta: az interneten főként ruhát, cipőt, olykor illatszert rendel. Betartja az alapvető szabályokat, mivel tisztában van azzal, hogy ezekkel a vásárlók érdekeit védik. Akkor fizet, amikor a megérkezett árut átveszi, de előtte gondosan ellenőrzi a csomag tartalmát. Általában ismert, nagy cégektől rendel és minden alkalommal alaposan tájékozódik a termék minőségéről, vételáráról, s a fizetés módjáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában