Mindenre elszánt

2021.12.22. 08:13

A sekrestyéből lopott a benzinre "szomjas" tolvaj

Egy ötvenes éveiben járó pécsi férfit vádol azzal a Siófoki Járási Ügyészség, hogy Siófok környékén egy templom melletti sekrestyébe ment lopni, hogy hazajusson Pécsre.

Sonline

Az elszánt rablónak már nem ez volt az első eset, hogy meggyűlt a baja a törvénnyel, hiszen az ügyészség szerint a gyanúsított férfi többszörösen bűntetett előéletű volt. Ráadásul többször vagyon elleni bűncselekmények miatt ítélték el. 

Idén szeptemberben történt, hogy céltalanul autózgatott, amikor egy Balaton-parti faluban észrevette, fogytán az üzemanyag. 

Ekkor azért, hogy tankolni tudjon, felfeszítette a helyi templom sekrestyéjét és ellopta az ott lévő pénzkazettá. Ebben néhány tízezer forint készpénzt talált, ami a hazaútra elég is volt. A pénz meglovasítása mellett az elkövető az erőszakos behatolással több mint 300 ezer forint kárt okozott az egyházközösségnek. A siófoki rendőrök végül a lopott pénzen megtankolt gépkocsi alapján akadtak az elkövető nyomára. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt, többszörös és különös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, pénzbüntetés és vagyonelkobzás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: ügyészség, illusztráció 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában