videó

2021.12.02. 09:31

Gyorsan megfékezték a lángokat a sávházban

Füst terjengett a sávházban szerda délelőtt, ezért a helyszínre vonultak a kaposvári tűzoltók.

Sonline

Tűzoltók és rendőrök is vizsgálták a helyszínt

Forrás: baon.hu / Pozsgai Ákos

Egy hatodik emeleti lakásában keletkezett tűz, amelyhez a megyeszékhely hivatásos tűzoltói – a társasház méretei és az ott élők létszáma miatt – hat gépjárművel vonultak. Rövid időn belül bejutottak a lakásba, ahol már sűrű füst terjengett, így a tűzoltók teljes légzésvédelem mellett kutatták át a lakást.

Az egységek egy kézi tűzoltó készülékkel eloltották az erkélyen felcsapó lángokat, így megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Fotó: SMKI

 

Az eset során személyi sérülés nem történt. Az esetről olvasónk is készített felvételt, amelyen éppen eloltják a tűzoltók a felcsapó lángokat.

A lakástüzeknél a legtöbb esetben nem a tűz, hanem a füst belégzése okoz mérgezést, vagy vezet tragédiához. Egy néhány ezer forintos füstérzékelő még a tűz keletkezésének legelején jelez, így megelőzhetőek a tragédiák, nagyobb tüzek. Hasznos lehet otthonra egy porral oltó tűzoltó készülék is, amivel még az elektromos eredetű kisebb tüzeket is biztonsággal el lehet oltani.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában