Zsarolók

2021.12.20. 09:11

Kompromittáló fotóval zsarolták a férfit a fiatalok

Három fiatalkorú fiúval szemben emelt vádat a Nagyatádi Járási Bíróság. A fiatalok jó bulinak találták, hogy telefonon és levélben fenyegettek meg egy 55 éves férfit.

Sonline

A súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolással vádolt fiúk közül az egyik 17 éves júliusban kezdte zsarolni a sértettet. Telefonon és az általa kézzel írt levélben is azzal fenyegette, hogy amennyiben nem ad neki készpénzt, úgy róla egy olyan fényképet juttat el a gyámhatósághoz és a rendőrséghez, amely miatt a sértett börtönbe kerülhet. 

A fiatal fiú a bűncselekmény elkövetésébe nem sokkal később bevonta két, szintén fiatalkorú – egy 16 és egy 17 éves – társát is, mivel a jelenlétükben, az egyiküktől kölcsönkért telefonon ismételten felhívta a sértettet, akit ekkor már azzal fenyegetett meg, hogy felgyújtja a házát, amennyiben nem fizet neki még aznap százezer forintot.

A levélben olyan félelmetes fenyegetéseket írtak, mint "ha hívlak felveszed a telefont!" vagy "ha látni akarod felnőni a gyereked, felveszed a telefont!"

A vádlottak aztán úgy döntöttek, hogy amíg az egyikük átveszi a sértettől a készpénzt, addig két társa a közelben elrejtőzve figyeli az eseményeket, a megszerzett pénzt pedig később elosztják egymás között. A pénz átvételekor azonban a sértetten kívül, megérkeztek a nagyatádi nyomozók is és elfogták, valamint őrizetbe vették a vádlottakat, akikkel szemben – a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére – a bíróság bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az egyik vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés, míg két – a bűncselekmény elkövetéséhez segítséget nyújtó – társával szemben javítóintézeti nevelés kiszabására tett indítványt.

Borítókép: illusztráció 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában