biztonsági őr

2021.12.01. 16:33

Lovasokat fenyegetett szitkozódva a boglári quados

Egy hatvanas éveiben járó férfit vádolt meg a Kaposvári Járási Ügyészség azzal, hogy lovasokat sodort veszélybe.

Sonline

Cowboy riding a horse carrying a gun

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi egy Balatonboglár környéki szőlőben látott el őrzési feladatokat egy quaddal, amikor a szőlő felé vezető – közforgalom elől el nem zárt magánútnak minősülő – földúton megjelent a két lovas.

A férfi a lovasok láttán dühbe gurult, ezért ő is nyeregbe pattant és quadján utánuk hajtott hajtott. A lovasokat úgy igyekezett feltartóztatni, hogy járművével körözni kezdett körülöttük. A nyomatékosítás érdekében szitkozódva szólította fel a gyanútlan közlekedőket, hogy hagyják el a szőlőst.

Az állatok természetesen a tőlük mindössze két méterre berregő járművektől megijedtek, amely miatt nagyobb baj is lehetett volna. Ezért az ügyészség szerint a sértettek testi épsége közvetlen veszélyben volt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában