Orvvadászok

2022.01.12. 07:31

A levágott szarvasfejjel a kocsiban menekültek

Orvvadászat és lőfegyverrel való visszaélés miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség két lengyeltóti férfi ellen. A vádirat szerint kerestkiegészítésként lopták a vadat a környező erdőkből.

Sonline

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A férfiakat azzal vádolják, hogy  engedély nélkül tartottak lőfegyvereket és lőszereket, valamint egyikük rendszeresen orvvadászott is azokkal.

A vádiratban az áll, hogy a büntetett előéletű vádlott annak ellenére tartott otthonában több lőfegyvert, hogy fegyvertartási engedélyét egy korábbi büntetőügy miatt visszavonták.

A vadász szakképesítéssel rendelkező férfi jól ismerte Lengyeltóti környékét, vadászatokon kísérőként, hajtóként többször vett részt. A vádlott jövedelmét azzal egészítette ki, hogy az illegálisan tartott lőfegyverekkel engedély nélkül is járt vadászni, majd az elejtett vadak húsát és trófeáját értékesítette.

A terhelt 2021 januárjában egy 9 éves gímszarvas bikát lőtt le, de csak másnap keresett meg szomszédja társaságában, ekkor viszont már az állat húsa emberi fogyasztásra alkalmatlan volt. Így a szarvas trófeáját hozták csak el. A vádlottak a lopott trófeát nem szállították sokáig, mivel vadászok hajtottak autójuk után, ezért azt a kocsiból kidobták és elmenekültek.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

A lopott trófeáról a képet a fonyódi rendőrök készítették.

Címkék#orvadász

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában