Ittas sofőr

2022.01.30. 13:52

Az alkoholgőztől nem láthatta a féklámpát

A hétvége második ittas sofőrét is elfogták a somogyi zsaruk. És ők csak azok, akik balesetet is okoztak és lebuktak.

Sonline

Fotós: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok alapján szombaton 17 óra 35 perckor Siófok belterületén anyagi káros közúti közlekedési balesetet okozott egy újsolti lakos. Az autós gépkocsijával nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte fékező autó mögött, amelynek következtében nekiütközött. A férfinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért további mintavételre előállították, vezetői engedélyét pedig elvették.

A Siófoki Rendőrkapitányság a 43 éves sofőr ellen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntető, a közlekedési szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indított.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában