Testi sértés

2022.01.26. 07:57

Bántalmazta terhes élettársát

A Marcali Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát, akkor is, amikor terhessége végén járt, illetve a szülést követően újból.

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlott 2019 nyarán szabadult három és fél éves börtönbüntetéséből, amit ugyancsak családon belüli erőszakos cselekménye miatt kapott. A férfi 2020 márciusától élt párkapcsolatban jelen ügy sértettjével, akivel már a kapcsolat elejétől sokat veszekedtek, mivel a vádlott féltékeny volt. 2020 májusában a férfinak nem tetszett, hogy a sértettet felhívta a szüleinél dolgozó egyik munkás, ezért addig szorította a nő arcát, amíg szája belülről felrepedt. Más alkalommal egy telefonon történt születésnapi köszöntés volt a probléma, ekkor a vádlott trágár kifejezésekkel hangosan szidalmazta, lökdöste, karját szorította, majd le is köpte élettársát.

A vádlott a sértett terhessége alatt se hagyott fel agresszív magatartásával, a szülés előtt pár nappal azért veszekedett a nővel, mert az albérletek nem nyerték el a sértett tetszését, majd amikor a nő a kocsikulcsát magához véve távozni akart, fellökte, rángatta és megütötte azt hangoztatva, hogy mindezt a sértett „hozta ki belőle”.

A férfi akkor bántalmazta utoljára élettársát, amikor a császármetszést követően otthonukban frissen műtött hasánál meglökte, aztán egy flakonnal állba vágta az újszülöttet tartó nőt.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában