Csoportos rablás

2022.01.20. 15:14

Börtönbe küldené a bíró a siófoki dohánybolti rablókat

A Siófoki Járásbíróság csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt ítélt el nem jogerősen két 23 és egy 21 éves férfit.

Sonline

A megállapított tényállás szerint az első és másodrendű vádlottak tavaly december 15-én Siófokon, egy áruház parkolójában megbeszélték, hogy az ott lévő dohányboltot kirabolják. A harmadrendű vádlott messengeren értesült a terv részleteiről, melyeket az elsőrendű vádlott osztott meg vele. 

A megbeszéltek szerint a harmadrendű vádlott autójával Siófokra ment, ahol az autóbuszállomás parkolójában várakozott. Társai este fél tíz körül lecsaptak a dohányboltra és az elsőrendű vádlott a pult mögé belépve az ott dolgozó sértettet ököllel, közepes erővel megütötte, majd dulakodni kezdtek. Amikor a sértett erőfölénybe került, a másodrendű vádlott fegyverrel fenyegette meg az eladót, de persze valójában nem volt nála semmilyen fegyver. A sértett ennek hatására felhagyott az ellenállással, és a vádlottak a kasszából 550 ezer forintnyi készpénzt magukkal vittek. A dohánybolti rablók a harmadrendű gépkocsijával menekültek el, aki a terv végrehajtása után felvette társait.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű testi sérülést szenvedett.

A bíróság a 23 éves első és másodrendű vádlottakat 5-5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 5-5 év közügyektől eltiltásra ítélte, míg a 22 éves harmadrendű vádlottal – mint bűnsegéddel – szemben kiszabott 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész mindhárom vádlott vonatkozásában súlyosításért jelentett be fellebbezést. Az első és másodrendű vádlottak a büntetés enyhítését kérték, a harmadrendű vádlott a döntést tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában