Megbánás

2022.01.20. 10:32

Elsikkasztotta ismerőse millióit egy férfi, majd visszaadta

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a Fonyódi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ismerősének pénzét nem a megállapodásuk szerint használta fel, hanem saját céljaira fordította.

K.G.

Fotó: Shutterstock

2019-ben azzal kereste meg ismerősét egy férfi, hogy pénzzel szálljon be egy jövedelmező közös üzletbe. Végül meggyőzte, hogy hat millió forintot adjon át a vádlott által tervezett cégvásárláshoz.

A férfi ugyan megkereste a megvásárolni kívánt cég vezetőjét, de megegyezés nem született, így aztán az átvett összeget saját szükségleteire költötte ahelyett, hogy a sértettnek visszaadta volna.

A hitelezője végül feljelentést tett ellene, ezután a vádlott megtérítette az elsikkasztott pénzt, mert egy közvetítői eljárás zajlott le a felek között. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlott ellen, azonban a férfi büntetése korlátlanul enyhíthető a tevékeny megbánás, mint büntethetőséget megszüntető ok alapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában