Drogos kábulat

2022.01.06. 10:17

Le akarta vágni a volt barátnője fejét a zsaroló

K.G.

Fotós: Shutterstock

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki hónapokon keresztül azzal fenyegette korábbi barátnőjét, hogy őt és volt férjét is megöli, ha nem fizetnek neki. 

 

A 19 éves vádlott és a sértett kapcsolata 2021 januárjában megromlott, ám amikor a nő szakítani kívánt a férfivel, a vádlott közölte vele, hogy ezt csak akkor hajlandó elfogadni, ha ő és a volt férje fizetnek neki félmillió forintot. A követelésének nyomatékosítása érdekében megfenyegette korábbi barátnőjét, hogy amennyiben a kért összeget nem kapja meg, úgy ő, vagy az ismerősei „elkapják és megverik” a nőt és a volt férjét, illetve „levágják a fejüket”. 

A pénz átvétele után már kétmillió forintot követelt a nőtől. A sértett ezt azonban nem fizette ki, hanem feljelentést tett a rendőrségen, a siófoki nyomozók pedig rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. A férfinél alkalmazott drogteszt több hatóanyagra is pozitív jelzést adott, ezért a zsarolónak kábítószer birtoklása miatt is felelnie kell. 

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában