Hiba volt kérdezni tőle

2022.01.25. 09:40

Leszúrta a testvérét egy félreértés miatt

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki egy családi vita során okozott életveszélyes sérülést bátyjának.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A vádlott Angliából utazott haza látogatóba édesanyjához, ahol találkozott a testvérével. Másnap közös programként, horgászni mentek a bátyjával, ami italozásba torkollott. 
A horgászat követően a lakhelyükhöz közeli kocsmában folytatták tovább az alkohol bevitelt. A férfi a kora esti órákban hazament, ahol édesanyja megkérdezte tőle, hogy látta-e a szemüvegét, amit az ittas férfi vádaskodásként hallott, és ezt követően kiabálni kezdett az asszonnyal. A ricsaj hallattán a férfi bátyja is hazaért, és kérdőre vonta öccsét a hangnem végett, majd dulakodás kezdődött a ház udvarán. A két férfit a család szétválasztotta, majd ezt követően a vádlott a konyhába rohanva elő vett egy kést és megindult agresszíven a testvére irányába és oldalba szúrta. A sértettet gyorsan kórházba szállították, majd gyors orvosi fellépésnek köszönhetően elhárították az életveszélyes állapotot. 

A rendőrség a vádlottat a helyszínen elfogták és őrizetbe vették, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 
Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. A Főügyészség a feltételes szabadságra vonatkozó törvényi rendelkezések szigorodása miatt arra is indítványt tett, hogy a bíróság a feltételes szabadság kedvezményéből zárja ki a vádlottat, mivel a súlyos, életellenes bűncselekményt hozzátartozója sérelmére követte el.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában