Megelőzhető a baj

2022.01.28. 15:02

Több kéménytűzhöz is riasztották a somogyi tűzoltókat

Csütörtökön két kéménytűzhöz is riasztották a megye tűzoltóit.

Fotó: Lang Róbert

Egy családi ház kéményében égett a lerakódott korom Barcson, a Széchenyi közben csütörtökön. A tűz veszélyeztette a ház tetőszerkezetét is. A város hivatásos tűzoltói eltávolították a még éghető anyagot a tűztérből, hőkamerával átvizsgálták a kémény nyomvonalát és kéményseprőt hívtak a helyszínre.

Kadarkúton egy három szintes családi ház kéményében is beizzott a korom. Az egységek kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a tűz oltását. A kaposvári hivatásos és a helyi önkormányzati tűzoltók megszüntették a veszélyt és megakadályozták a tűz továbbterjedését. A lakók a ház melegét másik fűtőberendezéssel is biztosítani tudják, ezért nem kellett elhagyniuk otthonukat.

A borítókép illusztráció!

Fontos figyelni arra, hogy a családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, az állampolgár által egyeztetett időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A kéményseprést a 1818-as ingyenesen hívható telefonszámon, a 9.1 menüpontban vagy e-mailben a [email protected] címen lehet igényelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában