Bűnügyi top

2022.01.15. 15:00

Toplistás csalók és csempészek nyomában járnak a fejvadászok

A rendőrség fejvadász egysége a somogyi nyomozókkal közösen kutatja a TOP-körözöttek nyomát. Tavaly négy embert is elfogtak, akik megyénkből kerültek be az ország 50 legkeresettebb bűnözői közé.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A gyors­hajtás lett a veszte annak a körözött férfinak, akit a napokban Irmapusztán állítottak meg a rendőrök, mert autójával túllépte a megengedett sebességet. Kiderült, hogy az 56 éves férfi ellen a Budapest III. kerületi Rendőrkapitányság lopás, a Budapest Környéki Törvényszék pedig tartási kötelezettség elmulasztása miatt adott ki elfogatóparancsot. Ennek alapján előbb a fonyódi kapitányság fogdájába, majd a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték. 

Rendszeresen gyűjtenek be körözötteket a somogyi rendőrök, néha a véletlen segít nekik, máskor hosszú megfigyelés és kutatás után bukkannak egy keresett bűnöző nyomára. – A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, illetve a somogyi nyomozók közreműködésével a rendőrség fejvadász egysége a tavalyi évben négy olyan elítélt, vagy büntetőeljárás alatt álló embert is kézre kerítettek, akik az országos körözési toplista 50 legkeresettebbje között foglalt helyet – válaszolta kérdésünkre Batta Zsolt Iván, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

A barcsi rendőrök 2021. májusában az istvándi rejtőzködési helyén fogták el azt a 20 éves férfit, akinek a Kaposvári Járásbíróság kábítószer-kereskedelem miatt rendelte el a körözését. Őt az ország 50 legkeresettebb bűnözője között tartották számon. A kerítésen is átmásztak a nyomozók 2021. december 1-jén reggel egy kaposvári családi háznál, mert olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy 32 éves férfi ott bujkál. Súlyos testi sértés és lopás miatt keresték, bilincs kattant a csuklóján. 

Külföldre sem lehet menekülni háborítatlanul. Egy somogyi férfit embercsempészés és súlyos testi sértés miatt ítélték el, de a kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg, és Ausztriában próbált meg új életet kezdeni. 2017 óta bujkált. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodájának munkatársai somogyi és osztrák rendőrökkel közös akcióban fogták el Böheimkirchen településen tavaly. Most a kiadatására vár. 

 

Megfellebbezte a saját kiadatását

Az országos TOP 50-es körözési listán jelenleg egy somogyi férfi található előkelő helyen. Az 53 éves Balog János Mihályt csalással vádolták, és a Kaposvári Járásbíróság bocsátott ki ellene elfogatóparancsot. Úgy tudjuk, még 2017-ben Balatonbogláron vállalt gépjármű-felkészítést műszaki vizsgákra, de nem teljesítette ígéretét, és eltűnt az átvett pénzösszegekkel. Az országos rendőrségi körözési listákon még fent van az a férfi, akit a kaposvári Csokonai utcai kettős gyilkossággal és gyújtogatással vádolnak, őt azonban azóta Izraelben megtalálták a hatóságok. A kiadatását elrendelték, de megfellebbezte. 

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában