Újabb jogosítvány nélküli

2022.01.24. 13:24

Újabb jogosítvány nélküli embert fogtak a rendőrök

Még csak év eleje van de sorra bukkannak fel a jogsi nélküli vezetők

Fotó: Shutterstock

Kadarkút belterületén ellenőriztek a rendőrök egy huszonkét éves férfit aki autójával közlekedett. 
Az ellenőrzés következtében pozitív lett a szonda, valamint arra is fény derült, hogy a fiatalnak nincs se jogosítványa, sem pedig érvényes felelősség biztosítása az autón. 
A rendőrök őrizetbe vették, majd ellene az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást, az engedély nélküli vezetésért és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A rendőrség fontosnak találja megemlíteni, hogy "az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák."
(Forrás: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában