Hajógyártás

2022.02.25. 09:29

Hajó alkatrészeket sikkasztott nagy mennyiségben

Vajon hanem ezekbe a hajókba, akkor hova használhatta fel azokat az alkatrészeket, amiket el csalt a vásárlás során?

Sonline

Üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy hajóépítéssel foglalkozó cég ügyvezetőjeként több mint hétmillió forint kárt okozott a megbízójának, de a saját maga által képviselt céget is megkárosította. 

A 47 éves férfi 2017 márciusában az általa képviselt cég nevében megállapodott egy másik céggel, hogy részére hajókat épít, ennek keretében pedig az anyagbeszerzést is vállalta. Az elkövetkezendő két évben a vádlott összesen 13 alkalommal vásárolt a megbízója nevében olyan hajóalkatrészeket – így többek között orrsugár kormányokat, műgyantát, hajócsavarokat és padlóburkolatot –, amelyeket az időközben elkészített hajókba nem épített be, hanem azok jogtalan eltulajdonításával összesen 7.369.717,- Ft kárt okozott a megbízójának. 

A vádlottnak ezen túlmenően azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert az általa képviselt cég számlájáról több alkalommal a saját bankszámlájára utalt pénzt, melynek magáncélra történő felhasználásával további 4.600.000,- Ft kárt okozott. 


A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában