Bűncselekmény

2022.02.21. 12:07

Szabadság vesztés emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt

Szexmunkára bíztatta a fiatal nőt, hogy eltudja tartani a gyermekét.

Sonline

Fotó: Shutterstock

10 év fegyházbüntetést, 8 év közügyektől való eltiltást és 5 év járművezetéstől való eltiltást szabtak ki egy 61 éves személyre, mivel emberkereskedelemmel és kényszermunkával foglalkozott.
 

Az első tényállás szerint a vádlott a sértettet – aki a cselekmény elkövetésekor 18. életévét betöltötte – gyermekkora óta ismerte, tudta, hogy nehéz anyagi és szociális körülmények között él 15 testvérével. A sértettnek 16 évesen gyermeke született, tanulmányait nem fejezte be. A vádlott a kiszolgáltatott helyzettel, és azzal, hogy a sértettnek gyermekéről gondoskodnia kell, visszaélt, és javasolta neki, hogy ellenszolgáltatásért végezzen szexuális tevékenységet az általa szerzett férfiakkal. Ebből a célból őt fodrászhoz vitte, ruhákat vett neki.

2013 és 2018 között a sértett heti rendszerességgel nyújtott szexuális szolgáltatást Tabon és környékén a vádlott által megbeszélt helyszíneken különböző férfiaknak. 

 

A második tényállási pont szerint a vádlott egy közös ismerősön keresztül 2019-ben megismerkedett a 18. életévét be nem töltött, nehéz anyagi körülmények között élő sértettel. 

2019 májusa és 2020 júniusa között a vádlott a kiskorú sértettet kb. 4 alkalommal Tab környéki férfiakhoz szállította autóval abból a célból, hogy részükre szexuális szolgáltatást nyújtson, az ellenértéket pedig a vádlott vegye át. A kiskorú sértett próbálta elkerülni a vádlottat, aki őt minden alkalommal bántalmazással fenyegette arra az esetre, ha ellenkezne vele, ezért beszállt a vádlott autójába. 

A sértett azonban felszólításra sem volt hajlandó szexuális szolgáltatást nyújtani, minden alkalommal arra kérte az azt igénybe vevő férfiakat, hogy hívják oda a vádlottat, és vigye őt haza. A vádlott, amikor erről értesült, kiabált a sértettel, és őt egy alkalommal a fején megütötte.


 

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést, így az eljárás a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában