Ellenőrzés

2022.03.31. 14:33

A földről és a levegőből is figyelték a közlekedőket

Több mint ötven szabálysértővel szemben kellett intézkedniük, valami szabálytalan kihágás miatt.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. március 30-án három rendőrkapitányság illetékességi területének forgalmát ellenőrizték. Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt. A rendőröknek többek között sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefonozás, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása miatt összesen 59 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést öt civil gépkocsi, húsz járőrautó, öt sebességmérő berendezés és egy drón segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában