Bűncselekmény

2022.03.25. 09:52

Jogsi nélkül akart embereket csempészni

Jogosítványa sem volt és ráadásul még illegális, törvénybe ütköző cselekedetet követett el egy negyvenkettő éves férfi.

Sonline

illusztráció

Forrás: police.hu

A Siófoki Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a bolgár férfival szemben, aki hét személyt akart Nyugat-Európába szállítani.

A vádlott által később csempészett hét – köztük hat török és egy líbiai – személy 2021 szeptemberében Szerbia irányából jogszabályba ütköző módon lépte át a magyar államhatárt, majd valamennyien egy határhoz közeli benzinkútra mentek. Az általa vezetett kisbusszal ekkor érkezett a benzinkútra a 42 éves vádlott is, aki egyébként jogosítvánnyal soha nem rendelkezett. 

A bolgár vádlott ezt követően – annak tudatában, hogy jogellenesen tartózkodnak Magyarországon – megállapodott a migránsokkal, hogy őket Olaszországba szállítja, ahonnan Franciaországba és Németországba utaztak volna tovább. Az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán azonban a rendőrök intézkedés alá vonták a kisbuszt, majd annak vezetőjét és utasait a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították. A migránsokat később Szerbiába visszakísérték, míg a bolgár vádlott letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és kiutasítás kiszabását indítványozta.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában