Kifosztás

2022.03.30. 09:16

Kamerák előtt fosztotta ki álomba bódult ivócimboráját

Megvárta míg pajtása alkohol kómába esett, majd elvette pénzét. Aztán gyorsan el is tapsolta.

Sonline

Kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította a bíróság elé azt a férfit az ügyészség, aki egy kocsmai italozást követően vette el alvó ismerőse készpénzét.

 

A vád szerint a harmincas éveiben járó vádlott 2022 februárjában egy somogysárdi kocsmában szeszes italt fogyasztott, amikor kora délután csatlakozott hozzá falubeli ismerőse. A két férfi estig jelentős mennyiségű alkoholt ivott meg, amitől a sértett az asztaluknál elaludt.

 

A férfi kihasználva ismerőse öntudatlan állapotát észrevétlenül kivette az alvó sértett ruházatából tárcáját, abból magához vett 70.000 forint készpénzt, majd a pénztárcát visszacsúsztatta a sértett zsebébe és saját fogyasztása kifizetése után távozott a presszóból.

 

A vádlott még aznap taxival Kaposvárra utazott és egy kocsmában a zsákmányolt összeg egészét elköltötte.

 

A férfi cselekményét azonban a presszóban felszerelt kamera rögzítette, így a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították az elkövetőt.

 

Az ügyészség előállítása alapján a Kaposvári Járásbíróság egy év és öt hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását két évre felfüggesztette. A bíróság döntése nem jogerős, az ügyészég súlyosításért fellebbezett.

 

A közleményhez kapcsolódó korábbi videós rendőrségi tájékoztatás az alábbi linken tekinthető meg:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában