Családi terror

2022.03.08. 11:42

Verte és fojtogatta feleségét az agresszor férj

Egy pillanat alatt rémálommá változott a karácsony egy nagyatádi nő számára. Az asszony és férje elhidegültek egymástól, a sorozatos veszekedések miatt a férfi inni kezdett. Sokszor volt részeg és az is előfordult, hogy megverte feleségét.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Egy ilyen eset volt a 2020-as karácsony is, amikor nem tudott parancsolni az indulatainak, feldöntötte a család feldíszített karácsonyfáját, földhöz vágott egy üveg pálinkát és többször meg is ütötte a sértettet.

Ezután többször bántalmazta az agresszív férj az asszonyt, de a nő tavaly májusig még újra meg újra megbocsátotta ezt. Ekkor azonban öngyilkossággal is fenyegetőzött a vádlott: miután ittasan céltalanul autózott a környéken, hazament és kötéllel felszerelkezve felmászott egy fára, ahol hurkot készített. Fenyegetésének nyomatékot is adjon, a nyakára tette a hurkot. A sértett ettől annyira megijedt, hogy értesítette egy ismerősét, segítsen megfékezni a vádlottat. Ezalatt az asszony elkezdte összecsomagolni az ő és gyermeke ruháit az autójába. Éppen elindult volna a bántalmazott anya, amikor a – a fáról lemászott – férj az autóból elkezdte kipakolni a ruhákat. S ha ez nem lett volna elég, fojtogatta is a nőt, majd dühében ököllel betörte az autó hátsó szélvédőjét. 

A betört szélvédőről készült rendőrségi fotó. 

A sértettet és a rémült gyermeket végül a segítségül hívott családi barát menekítette ki a brutális helyzetből, míg az időközben kiérkező rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették. A vádlottal szemben ezután távoltartást rendelt el a bíróság.

A Nagyatádi Járási Ügyészség testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki változatos módon terrorizálta a feleségét.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában