Hétvégi műszak

2022.04.25. 16:08

Az elmúlt hétvégén sem unatkoztak a tűzoltók

Összesen huszonnégy alkalommal riasztották a hős somogyi lánglovagokat, ebből akadt téves és igen komoly eset is.

Sonline

Forrás: BMOKF

Huszonnégy alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén, ebből hat tűzesetnél és tizenegy műszaki mentésnél avatkoztak be az egységek. Ugyanakkor hét téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba. 
Egy hulladéktároló konténerben égett a szemét Kaposvár Kereszt utcájában, péntek hajnalban. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltó egysége egy vízsugár segítségével oltotta el. A tűz nem veszélyeztetett semmit a közvetlen környezetében. 
Felborult egy kamion Darányban, péntek hajnalban. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és egy létra segítségével kisegítették a sofőrt a vezetőfülkéből. A nyerges vontató vezetője nem sérült meg. 
Beizzott a lerakódott korom egy somodori családi ház kéményében péntek reggel. A kaposvári hivatásos tűzoltók eltávolították a kályhából a tüzelőanyagot, majd kitisztították a kéményt. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy a füstelvezetőt a kéményseprő által végzett felülvizsgálatig ne használja. A fűtést ideiglenesen más módon is meg tudta oldani, ezért nem kellett elhagynia otthonát. 
A péntek esti vihar során villám csapott két ingatlanba is Kaposvár, Cseri városrészében. Az épületek elektromos hálózatában keletkezett kár, ezért ideiglenesen a lakók rokonokhoz költöztek. A tűzoltók átvizsgálták a két házat, melyek közül az egyiknek a szerelvényei is megégtek és a ház fala is megrongálódott.  
Nagybajom külterületén letért az útról, árokba csapódott és az oldalán állt meg egy személyautó szombat este. A gépjárműben ketten utaztak, akik a tűzoltók kiérkezése előtt kiszálltak a kocsiból, a mentők mindkettejüket kórházba szállították. A böhönyei önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd a kerekeire állították azt. 
Egy útra dőlt fenyőfa teljesen elzárta az utat Pusztakovácsinál vasárnapra virradó éjjel. A marcali hivatásos tűzoltók egy láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd megtisztították az úttestet, megelőzve, hogy valaki a sötétben ráhajtson az úttestre borult fára. 
Árokba csapódott és felborult egy személyautó Enying közelében, a Lajoskomárom felé vezető úton vasárnap este. A jármű a tetején állt meg és akadályozta a forgalmat. Az autóban hárman utaztak, közülük egy embert a mentők kórházba szállítottak. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték, akik a baleseti helyszínelést követően a járművet kerekeire állították, majd áramtalanították. 
Egy hektáron égett a nádas és egy elhanyagolt, gazos terület Somogyszentpálnál. A helyi vadászok elmondása alapján több tíz hektár nádas, illetve erdő volt még veszélyben. Miután gépjárműfecskendővel lehetetlen volt megközelíteni a lángba borult területet, a kárhelyparancsnok a mocsárjáró bevetését is indokoltnak látta, valamint a vadászok terepjárókkal segítették a tűzoltók mozgását a helyszínen. Kéziszerszámokkal és motoros háti permetezőkkel dolgoztak a marcali és a keszhelyi hivatásos tűzoltók, mintegy két és fél óra leforgása alatt sikerült a lángokat elfojtaniuk.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában