Jogerős ítélet

2022.04.21. 11:07

Börtönbüntetést szabtak ki a száz milliós somogyi betörőkre

Mindent vittek amit lehetett, pénzt, órákat, történelmi arany érméket, drágaköveket és még miegymást.

Sonline

Fotó: Shutterstock

A Kaposvári Törvényszék a mai napon hirdetett másodfokon ítéletet annak a két budapesti férfinak az ügyében, akik ellen a Kaposvári Járási Ügyészség olyan betöréses lopások miatt emelt vádat, amelyekkel a vádlottak Budapesten, illetve Somogy megyében közel 100 millió forint értéket zsákmányoltak. A vádirat lényege szerint a két egymással rokoni viszonyban lévő vádlott 2019 októberétől kezdődően követtek el nagy tárgyi súlyú, szervezett lopásokat Budapesten, illetve Somogy megye Balaton-parti területein. A vádlottak ennek során nagy értékű ingóságokat, elsősorban széfeket, illetve trezorokat kerestek, amiket még a helyszínen felfeszítettek, vagy azokat magukkal vitték. 
A két férfi a bűncselekmények elkövetése során nagy mennyiségű készpénzt, értékes arany – több esetben briliáns drágakövekkel díszített – ékszereket, történelmi arany pénzérméket, valamint nagy értékű karórákat zsákmányoltak; az egyik ingatlanból csak a jogtalanul eltulajdonított karórák értéke a 29 millió forintot is meghaladta. A vádlottak összesen 85 millió forint kárt okoztak a sértetteknek. A vádlottaknak ezenkívül lőfegyverrel visszaélés miatt is felelniük kellett, mivel az egyik somogyi családi házból több nagy értékű lőfegyvert és azokhoz tartozó lőszereket is szereztek. 
A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék a mai napon kihirdetett ítéletével az idősebb, már külföldön is elítélt vádlottal szemben 10 év, míg fiatalabb társával szemben 7 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki, illetőleg elrendelte egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is. Az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő vádlottak ügyében az ítélet jogerőre emelkedett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában