Sorozatrabló

2022.04.29. 08:57

Egymilliót lopott össze nagyatádi házakból

Gyakorlatilag eddig is rablásokból élt a férfi, de úgy látszik nem sokat fejlődött a módszer, hiszen megtalálták...

Sonline

Nagyobb értékre, üzletszerűen, közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki több mint egymillió forintot zsákmányolt nagyatádi és környékbeli családi házakból. 

 

A 46 éves vádlott 2020 októberében – annak ellenére, hogy a hasonló jellegű bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetését alig négy hónapja töltötte ki – az ajtót betörve, más esetekben pedig a nyitva hagyott ajtón vagy ablakon keresztül bemászva három családi házba hatolt be, majd onnan készpénzt, pénztárcákat és ékszereket lopott összesen 1.048.830,- Ft értékben. 

 

A nagyatádi nyomozók széleskörű nyomozást követően, a vádlott által a helyszínen hátrahagyott nyomok szakértői vizsgálata alapján végül azonosították az elkövetőt.  

 

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő, jelenleg is szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában