Videó

2022.04.14. 11:06

Hajmeresztő manőverekbe kezdett egy autós az M7-esen

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetéssel vádol egy sofőrt, aki többeket is veszélybe sodort azért, hogy megleckéztessen egy másik autóvezetőt.

K.G.

Az 53 éves férfi egy kisteherautót vezetve 2021 májusában a forgalmas M7-es autópályán Budapest felé közlekedett.  Siófok közelében utolérte a sértett autóját, ami ekkor a tömött belső forgalmi sávban haladt. A vádlott hogy a másik jármű vezetőjét kikényszerítse a külső sávba előbb csekély, hozzávetőlegesen fél méteres távolságot tartva kezdte követni, majd amikor a sértett emiatt róla fényképfelvételeket készített, a vádlott végül maga sorolt át a külső forgalmi sávba. Mivel azonban továbbra is zavarta, hogy a sértett a belső forgalmi sávban haladt, jobbról megelőzte, majd bosszúból úgy tért vissza a belső sávba, hogy nem tartott biztonságos távolságot a sértett autójától, ezért a másik sofőr intenzív fékezésre és irányváltásra kényszerült. 

A vétkes sofőr magatartása miatt baleset ugyan nem történt, azonban a közlekedési szabályok szándékos megszegésével a sértett autójában ülők életét és testi épségét közvetlen veszélynek tette ki. A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlott ellen. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában