Megtévesztés

2022.04.22. 09:17

Hűvösre tennék a klímás csalót

Több mint egy millió forintot csalt ki áldozataiból a harmincas éveiben járó férfi azzal, hogy kedvezőbben tud beszerelni klímaberendezést.

Sonline

A Siófoki Járási Ügyészség összesen kilenc rendbeli, kisebb, illetve nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki klímaberendezések beszerzésének vagy beszerelésének ígéretével több mint 1 millió forintot csalt ki az áldozataiból. A harmincas éveiben járó férfi korábban vízvezeték-, központi fűtés-, valamint klímaszerelőként dolgozott egy épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó siófoki cégnél, melynek köszönhetően a környéken széles körű ismertségre tett szert. Amikor a vádlottnak 2020 augusztusától kezdődően anyagi nehézségei adódtak, a korábbi ügyfelei ajánlására, vagy munkahelyi kapcsolataira tekintettel hozzá forduló sértetteknek valótlanul azt állította, hogy részükre kedvező áron tud klímát beszerezni, valamint beszerelni, és tőlük előlegként 50.000,- Ft és 300.000,- Ft közötti összegeket, összesen 1.253.000,- Ft-ot vett át. A vádlott ilyen módszerrel közel egy éven keresztül összesen kilenc sértettet ejtett tévedésbe, mivel már az előleg átvételekor sem állt szándékában a klímaberendezések beszerzésével kapcsolatban intézkedni, illetve a vállalt munkát elvégezni. Az időközben folyamatosan érdeklődő sértetteknek a vádlott különböző valótlan tartalmú kifogásokat adott elő a késlekedésével kapcsolatban, végül elérhetetlenné vált számukra. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában