Fotók!

2022.04.11. 10:26

Több tucat migráns volt a teherautó rakománya

Egy 42 éves francia férfi ellen emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség embercsempészés miatt, aki egy bűnszervezet tagjaként akart illegális bevándorlókat Nyugat-Európába szállítani.

K.G.

A vádlott 2021. október elején Franciaországban megismerkedett egy férfival, aki szállítmányozási munkát ajánlott neki,. Közösen Németországba mentek, ahol a vádlottnak átadtak egy tehergépkocsit, amivel a társa által küldött GPS koordinátákat követve Lengyelországba hajtott. Ott három másik férfi várta, akik a tehergépkocsi platójára lyukat fúrtak azért, hogy az illegális bevándorlók azon keresztül végezzék el a szükségleteiket. Ebből a sofőrnek egyértelművé vált, hogy migránsokat kell majd fuvaroznia. Az újabb GPS koordináták alapján 2021. októberében egy Baja melletti erdős részen összesen 34 utast vett fel, akiket két másik embercsempész hozott át a szerb-magyar határon. A napok óta étlen-szomjan várakozó migránsok ezután a tehergépkocsi rakterébe zsúfolódtak, a sofőrrel nem tudtak kommunikálni. A vádlott ezután Ausztria felé indult, azonban a magyar rendőrök megállították és őrizetbe vették. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a Franciaországban már büntetett előéletű francia férfit , aki azóta is letartóztatásban van. Ki is utasítanák hazánk területéről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában