Hulladék kommandó

2022.04.05. 11:50

Vadkamerával érték tetten a marcali szemetelőt

A közeli erdőbe vitte a lomokat, de pechére ezt felvette egy kihelyezett vadkamera is.

A vádlott tavaly augusztusban egyik ismerősénél lakott, akinek a szállásért cserébe segédkezett a ház körüli munkákban. A férfi egyik nap elhatározta, hogy az udvarban felhalmozódott szemetet, amiben veszélyes hulladéknak minősülő műanyag jármű alkatrészeket, háztartási hűtőszekrényt, illetve hullámpala darabokat elszállítja onnan.

Ezt viszont nem a kijelölt hulladékudvarra, hanem Marcali külterületére vitte, itt pakolta le a hulladékot egy kisteherautóról. 

Mivel a terület illegális szemetelők kedvelt helye, a tulajdonos kihelyezett egy vadkamerát, melynek jelzésére a helyszínre sietett és tetten érte a férfit. A vádlott a tulajdonos megjelenése miatt elmenekült a helyszínről, azonban a marcali rendőrök rövid időn belül azonosították.

A vádlott később ismerősével együtt visszament a helyszínre, ott összeszedték az illegálisan lerakott szemetet, majd azt a helyi hulladékkezelő központba szállították.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A fényképet a nyomozó hatóság a helyszínmegtekintés során készítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában