Jogtalan költekezés

2022.04.21. 09:30

Véletlen pénzt költött a saját javára

Könnyen jött és gyorsan el is ment. Tévesen utalt egy cég egy harminc éves férfi számlájára pénzt úgy, hogy közben neki volt tartozása a vállalat irányába.

Sonline

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség, aki felélte azt a több millió forintot, ami tévesen került a bankszámlájára. A vád szerint a vádlott cégvezetőként 2018-ban együttműködési megállapodást kötött az egyik hazai sörgyárral sörtermékek forgalmazására. A megállapodást 2020-ban közös megállapodással megszüntették, amelyből a vádlott cégének keletkezett fizetési kötelezettsége a sörgyár sértett felé, ezért a férfi ki is állította közel 6,2 millió forintról szóló – a visszafizetést tartalmazó - számlát a gyárnak. A sértett gazdasági társaságnál viszont ahelyett, hogy a járandóságot jóváírták volna, a számlán lévő összeget tévedésből átutalták a vádlottnak. A férfi tisztában volt azzal, hogy a sértettől érkezett összeget nem neki szánták, hiszen az ő cégének kellett fizetnie, ennek ellenére majd hat millió forintot pár hónap alatt készpénzben felvett a számláról és saját céljaira fordította. Az elkövetési érték végül úgy térült meg, hogy a vádlott édesanyja bankszámlájáról 2022 februárjában átutalta az általa eltulajdonított pénzt.

Az ügyészség a terhelttel szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Kaposvári Járásbíróságon.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában