Közveszélyokozás

2022.05.25. 07:56

A gyümölcsfáról nézte a gyújtogató, ahogy eloltják a tüzet

Előbb testvére majd saját házát is megrongálta, megpróbálta magára gyújtani. A vádlottal szemben közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A negyvenes éveiben járó vádlott hosszabb ideje haragos viszonyban volt a környéken élő testvéreivel. Ez idővel odáig fajult, hogy a férfi tavaly szeptemberben egy fejszével a kezében megjelent egyik testvére házánál, ahol a biztonsági zárral felszerelt ajtót betörte, majd szétverte a bútorokat a lakásban, amivel közel fél millió forintos kárt okozott. A vádlott megjelenésekor a lakásban tartózkodó sértett megijedt, és az ablakon keresztül menekült el a fejszével hadonászó férfi elől.

A zavart férfi ezután az esti órákig bujkált az őt kereső rendőrök elől, majd az otthonába ment, ahol a hálószobájában található ruhaneműket és műanyag tárgyakat meggyújtotta. A fellángoló tűzhöz közel elhelyezett egy nyitott szelepű PB gázpalackot azért, hogy az ingatlan teljes egészében leégjen.

Felgyújtotta a saját házát, majd nézte, ahogy ég. 
Forrás: Ügyészség

A vádlott ezután felmászott egy közeli gyümölcsfára, és onnan figyelte a helyszínre érkező rendőrök, tűzoltók, illetve az oltásban segédkező civilek munkáját, akik 30 perc alatt megfékezték a lángokat, illetve megakadályozták, hogy a PB gázpalack felrobbanjon. A rendőrök ezután a vádlottat a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették.  

Szerencsére a gázpalack nem robbant fel.
Forrás: Ügyészség

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában