Szülői gondviselés

2022.05.19. 09:32

Fontosabbnak ítélte meg a bódító szereket, mint saját gyermekét

Elhanyagolta gyermekét egy marcali nő, ugyanis fontosabbnak vélte a különböző tudat módosító szerek használatát a gondviselés helyett.

Sonline

Fotó: Shutterstock

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a Marcali Járási Ügyészség egy marcali nővel és élettársával szemben, akik közül az asszony kábítószert terjesztő és fogyasztó magatartásából adódóan nem fordított kellő figyelmet öt éves fiára, amely magatartásával veszélyeztette a gyermeket. 
A nőnek 2020 év elején megromlott a kapcsolata férjével, aki elköltözött otthonukból, azonban közös gyermekük az asszonynál maradt. 
A fiatal vádlott háztartásában 2020 novemberéig volt a sértett kisfiú, akit anyja többször megütött, az óvodába hiányos felszereléssel küldte, a gyermek után nem érdeklődött, illetve élelmezéséről sem gondoskodott megfelelően. A sértett részt vett azokon az összejöveteleken is, amelyeket a vádlott lakóházuk pincéjébe szervezett azért, hogy ott barátaival kábítószerezzen. A nő és ismerősei a találkozókon különböző illegális anyagokat fogyasztottak cigarettába sodorva, továbbá bódult állapotban zenét hallgattak és táncoltak. 

A vádban foglaltak szerint a nő élettársának magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt kell felelnie, mivel egy alkalommal nem volt hajlandó felszólítás ellenére távozni párja szüleinek lakásából, hanem az ajtófélfába kapaszkodva az őt kitolni igyekvő idősebb asszony karját megszorította, majd a sértettet meg is lökte.

A nővel szemben az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén felfüggesztett börtönbüntetést és szülői felügyeleti jog megszüntetését, míg a férfival szemben pénzbüntetést indítványozott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában