Lopás

2022.05.18. 14:03

Hamar vége lett a fűnyírót elcsenő babócsai gerlepár szárnyalásának

Elfogták azt a babócsai párt, akik betörtek egy házba és elloptak egy fűnyírót.

Sonline

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

2022. május 16-án késő este az akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy babócsai házba, ahonnan egy elektromos fűnyírót tulajdonítottak el. A nyomozás során a rendőrök látókörébe került egy helyi pár, akiket másnap elfogtak és előállítottak a Barcsi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a 47 éves férfit és az 52 éves asszonyt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a gyanúsítottaknál tartott házkutatás alkalmával megtalálták az ellopott fűnyírót, így a sértett kára megtérült.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési tanácsai a hasonló esetek megelőzésére:

Besurranásos lopások:

-           Ha otthon tartózkodik, akkor is zárja lakásának bejárati ajtaját, alacsonyan levő ablakait, kert-, vagy garázskapuját!

-           Iratokat, táskákat, mobiltelefonokat lehetőleg ne az előszobában, vagy a bejárati ajtó közvetlen közelében tároljon!

-           Vásárlások, szórakozóhelyek, vendéglátóhelyek látogatása során iratait, táskáját mindig tartsa felügyelet alatt, kabátjában ne tartson pénzt!

Betörések:

-           Utazási szándékáról ne beszéljen idegenek előtt!

-           Szereltessen fel korszerű, több ponton záródó ajtót, rácsot az ablakokra, ajtókra!

-           Elutazás előtt az ajtókat, ablakokat mindenhol gondosan zárja be!

-           Amennyiben módjában áll, szereltessen fel riasztórendszert, kamerarendszert!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában