Fotók

2022.05.13. 13:05

Ittasan döntött ki egy villanyoszlopot Siófokon egy sofőr

Ittasan hajtott villanyoszlopnak egy sofőr Siófokon csütörtök délután.

Sonline

Május 12-én 14 óra után Siófokon, a Kossuth Lajos utcában személyautóval közlekedett egy férfi, amikor az útról jobbra letérve egy villanyoszlopnak ütközött. A helyszínre érkező rendőrök ellenőrizték az 53 éves sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A baleset következtében a járművezető nem sérült meg, de az autóban és a villanyoszlopban is anyagi kár keletkezett. A balesetvizsgálók a kiskőrösi lakossal szemben ittas járművezetés miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent, amikor az ittas vezetők a megengedett sebességet is túllépik. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában