Tűzeset

2022.05.03. 09:51

Kigyulladt egy gázpalackokat tároló siófoki épület teteje

Sonline

Tűz keletkezett egy hatvan négyzetméteres épületben Siófokon, a Bajcsy-Zsilinszky utcában kedd reggel. A tető gyulladt ki. Az épületben gázpalackokat tároltak, ám ezeket időben visszahűtötték a tűzoltók. A város hivatásos tűzoltói oltják a lángokat.

Frissítés (15:50):

Egy olvasónk beszámolója szerint reggel csengettek nála rendőrök azzal, hogy azonnal el kell hagynia otthonát, mert a szomszédos gázpalack telephelyen tűz ütött ki, így kiürítik a környéket. Megtudtuk, hogy a környéken lévő iskolásokat is az udvarra terelték, így nagy volt az ijedtség abban a fél órában, amíg a tűzoltók el nem hárították a veszélyt. Olvasónk egy nyílt levelet is írt Lengyel Róbert siófoki polgármesternek a közösségi oldalon. Többen elfogadhatatlannak tartják hogy lakóövezetben, ahol oktatási intézmény is van egy hasonló telephely működhet.
Megkerestük Witzmann Mihályt, a térség országgyűlési képviselőjét, aki az eset kapcsán felvette a kapcsolatot az érintett hatóságokkal és folyamatosan tájékozódik a helyzetről.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a siófoki önkormányzatot, amint választ kapunk cikkünket frissítjük.

Frissítés:

A siófoki önkormányzat megkeresésünkre elmondta hogy az eset kapcsán a katasztrófavédelem kezdeményezett egy komplex, több hatóságot is érintő, hatósági eljárást, melynek lezárulta után tudnak bővebb információval szolgálni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában