Tűzoltó összesítő

2022.05.23. 17:21

Kútba esett kutya, lángoló autó és ház nehezítette a tűzoltók dolgát

Huszonnyolc segélykérő hívás érkezett a hétvége folyamán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. Tizennégy esetben tűzesethez, tíz alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, négyszer pedig tévesen riasztották az egységeket.

Sonline

Hét alkalommal szabadtéri tűzhöz vonultak a somogyi tűzoltók, háromszor járművekből felcsapó lángokat fékeztek meg, kétszer pedig épületben keletkező tüzet fojtottak el az egységek.

Egy lángba borult személyautóhoz riasztották a balatonboglári önkormányzati tűzoltókat Szőlősgyörök külterületére, a Bányászó hegyre péntek reggel. A jármű már teljes terjedelmében égett, amikor az egység a helyszínre érkezett. A tűzoltók eloltották a lángokat, és áramtalanították a gépkocsit, amelyben senki sem tartózkodott.

A délutáni órákban egy szerszámokat szállító kisteherautó gyulladt ki az autópályán, Kőröshegy térségében. A járműben ketten utaztak, ők nem sérültek meg. A siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, amelyek az utastérből így nem terjedtek tovább.

Szombaton délután az M7-es autópálya siófoki lehajtójánál gyulladt ki egy gépkocsi. A motortérből felcsapó lángokat sikerült a tulajdonosnak egy porral oltóval elfojtania, így a város hivatásos tűzoltóinak csak a felforrósodott alkatrészeket kellett visszahűtenie.

Szalagkorlátnak csapódott egy személyautó az M7-es autópályán, Balatonszemes közelében, a Nagykanizsa felé vezető oldalon szombat délután. A balesethez riasztott balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben hárman utaztak, egyiküket a mentők kórházba szállították.

Árokba hajtott egy személyautó szombat este a 67-es főúton, Zselicszentpál közelében. A jármű vezetője ki tudott szállni a gépkocsiból, két utasát a balesethez riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók és a mentők közösen emelték ki az autóból.

Egy körülbelül harminc négyzetméteres melléképület kapott lángra vasárnap délelőtt Nikla külterületén. A tulajdonos megpróbálta elfojtani a tüzet és közben könnyű sérüléseket szerzett, ezért a mentők kórházba szállították. Az esethez a marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Vasárnap délután beszakadt egy használaton kívüli kút teteje egy kutya alatt a Nagyatád külterületén lévő Döbrögpusztán. Az eb mentésére a nagyatádi hivatásos tűzoltók siettek, akik megbontották a kút tetejét, majd egyikük mentőkötél biztosításával leereszkedett a nyolcméteres mélységbe a bajba jutott négylábúért. A tűzoltók épségben hozták fel a háziállatot a kiszáradt kútból, majd átadták a gazdájának.

Fotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP, Marcali HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában