Fotók

2022.05.30. 09:26

Majdnem egy kiló extasyval kapták el a dílereket Barcson

A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem kísérlete miatt emelt vádat egy magyar és egy román nő ellen, akik jelentős mennyiségű extasy tablettát hoztak be Németországból azzal a céllal, hogy a kábítószer Magyarországon történő forgalomba hozatalával pénzhez jussanak.

K.G.

Fotó: Shutterstock

Németországban ismerkedtek meg egymással, ahol dolgoztak. Később párkapcsolat alakult ki közöttük, és 2021 júniusában megállapodtak abban, hogy megélhetésüket, legalábbis részben kábítószer-kereskedelemből fogják biztosítani. Egy ismerősükön keresztül léptek kapcsolatba egy külföldi kábítószer-kereskedővel, akitől 928 gramm extasy tablettát és két gramm kokaint vettek át. 

A drog egy részét fizették ki az eladónak, mivel abban állapodtak meg, hogy a teljes vételárat majd az értékesítést követően egyenlítik ki. A kábítószert bepakolták az autójukba, majd Magyarországra indultak úgy, hogy a nő az utazás közben fogyasztott is az átvett kokainból. A beszerzett kábítószereket egy dél-baranyai községbe akarták szállítani, azonban a rendőrök Barcs külterületén megállították őket, majd a gépkocsijukban lévő kábítószert lefoglalták. Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottak ellen fegyházbüntetés, továbbá közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában