Építkezés

2022.05.20. 09:31

Maradandó sérüléseket szenvedtek az építkezés hiányosságai miatt

Munkahelyi körülmények hiányosságai miatt súlyosan megsérült öt építkezési munkás Balatonföldváron, vádat emeltek a középkorú építkezés felelősei ellen.

Sonline

Maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség, azzal a két férfival szemben, akiknek a foglalkozási szabályszegései miatt súlyos baleset történt egy több emeletes társasház kivitelezési munkálatai során. 

Az okleveles építész-mérnök végzettséggel rendelkező 45 éves vádlott műszaki vezetőként, míg a 42 éves társa a szerkezetépítési és zsaluzási tevékenységgel összefüggésben szakirányítóként dolgozott azon a balatonföldvári építkezésen, ahol 2019 júniusában a második emeleti födém betonozását kezdték meg. Mivel a foglalkozási szabályokat megszegve ezt megelőzően nem terveztek szabályos és megfelelő teherbírású zsaluzat alátámasztó rendszert, illetve az elkészült alátámasztó rendszert a felelős műszaki vezető úgy vette át, hogy nem ismerte fel annak hiányosságait, a zsaluzat összeomlott, és a közelben tartózkodó munkások az alsóbb szintre, vagy a földre zuhantak. 

A baleset következtében öten súlyos, csonttörésekkel járó sérüléseket szenvedtek, közülük négy munkás sérülései maradandó fogyatékosság és egyidejű súlyos egészségromlás hátrahagyásával gyógyultak. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában