Fotók

2022.05.02. 09:31

Megkéselte ismerősét és ékszert lopott egy siófoki fiú

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és lopás miatt emelt vádat egy 16 éves siófoki fiú ellen, aki késével megszúrta ismerősét, továbbá egy család otthonából arany gyűrűket lopott.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A fiatalkorú fiúnak állami gondozottként kellett volna élnie, de a kijelölt gyermekotthonból folyamatosan Siófokra szökött.  2021 szeptemberében is Siófokon, ismerőseinél tartózkodott, amikor összeveszett egy másik férfival. A vita hevében a fiú a nála lévő késsel közepes erővel megszúrta a sértettet a hónalj tájékán, majd a kést eldobva elszaladt. 

A megszúrt férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, és az orvosszakértők szerint a szúrás közelében lévő mellüreg miatt az életveszéllyel járó sérülés elmaradása csak a véletlenen múlt. A fiú később 2021 szeptemberében felmászott egy siófoki családi ház emeleti szobájába, ahonnan két gyűrűt tulajdonított el közel 100 ezer forint értékben. Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában azt indítványozta, hogy a fiatalkorú elkövetőt ítélje a bíróság függesztett fogházbüntetésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában