Drogügyek

2022.05.26. 10:46

Sok a díler Somogyban az ügyészség szerint

Az elmúlt időszakban Somogy megyében megemelkedett a kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőügyek száma, közölte a Sonline-nal a Somogy Megyei Főügyészség.

Illusztráció

Fotós: Shutterstock

Illusztráció

Fotós: Shutterstock

 Az ilyen típusú bűnügyekben a bűncselekmény társadalomra veszélyessége, a szervezett bűnelkövetői jelleg és a várható büntetések súlyossága miatt  gyakran kerül sor a terheltek letartóztatására. 

Somogy megye ügyészi szervei jelenleg 12 olyan – a nyomozás vizsgálati szakában, illetve az elsőfokú bíróság előtt folyamatban lévő – kábítószer-kereskedelemmel összefüggő bűnügyben járnak el, amelyekben összesen 19 terhelt van letartóztatva, fogalmazott az ügyészség közleményében. 

A Siófoki Járási Ügyészség a napokban emelt vádat azzal a harmincas évei elején járó férfival szemben, aki marihuánát vásárolt részben értékesítés, részben saját fogyasztás céljából. A vádlott a kábítószert otthonában tárolta, kiporciózta, majd ismerősi körében értékesítette úgy, hogy a fogyasztókkal való kommunikáció során a marihuánára különböző konspiratív megjelöléssel – így „sör” és „perc” – hivatkoztak. A férfit a siófoki rendőrök végül 2021 szeptemberében fogták el, melynek során kábítószer is előkerült a birtokából.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

A siófoki ügy mellett befejeződött a nyomozás abban a jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt indult bűnügyben, melyben a vádemelésről a Somogy Megyei Főügyészség dönt.

A siófoki ügy képeit a nyomozó hatóság a kutatás során készítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában