Ítélet

2022.06.23. 09:39

Fegyház vár a rablóra, aki bezárta a tulajdonos saját házába

A Kaposvári Járásbíróság egy, az elfogása óta letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő férfit bűnösnek mondott ki rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt, és 15 év fegyházbüntetést, illetve 8 év közügyektől eltiltást szabott ki rá azzal, hogy a feltételes szabadság lehetőségéből is kizárta.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A férfi 8 éves fegyházbüntetéséből szabadulva előbb lopást kísérelt meg, majd rabolt is egy idős férfitól. Még 2020 novemberében egy kaposvári házba tört be, azonban mielőtt bármit magához tudott volna venni, megzavarták, ezért elmenekült.

A vádlottat a következő lopásánál is tetten érte a házigazda egy Béla király utcai házban, ekkor azonban a férfi a menekülés helyett neki támadt a nála gyengébb fizikumú, idős áldozatára, akit előbb ököllel arcon ütött, majd a földre került sértettet értékei átadására szólította fel. Az idős férfi azonban még ekkor is ellenállt, és a vádlott őt ért rúgásai ellenére sem árulta el pénze hollétét, azonban a rablónak végül sikerült 75 ezer forintot találnia. Ezután, hogy azért, hogy a rendőrségi nyomozó kutya ne követhesse, tisztítószert, illetve őrölt paprikát és borsot hintett szét a sértett házában.

A sértett a mobiltelefonjából kivette a SIM kártyát és az akkumulátort, a vezetékes telefon zsinórját elvágta, végül pedig az idős férfit bezárta a házába. A sértettnek azonban a padlásfeljáró létrájának segítségével végül sikerült kijutnia, majd szomszédból telefonált a rendőrségre. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a védelem felmentésért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában