Biztonság

2022.07.03. 13:16

Bikesafe program Balatonmáriafürdőn

A Marcali Rendőrkapitányság munkatársai 2022. július 2-án délelőtt a Házhoz megyünk! programsorozat keretében kerékpár-regisztárcióval várták a 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra Balatonmáriafürdőről induló résztvevőit.

Sonline

A regisztráció során a kerékpárról készült fotók, valamennyi azonosító és technikai adatai, továbbá a birtokos adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető BekSafe országos adatbázisba kerülnek. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a sporteszközök, így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz. A nyilvántartásba vételkor a kétkerekűeket "Bikesafe regisztrált kerékpár" feliratú matricával látták el. A programon indulók közül 25 kerékpár került regisztrálásra, melyek tulajdonosai megtették az első lépést kerékpárjuk biztonságáért. A biciklik azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A Marcali Rendőrkapitányság a témával kapcsolatban ezért az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

- Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!

- Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítse!

- Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen, ne eldugott kisutcában, kapualjban hagyja kerékpárját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában